Kläder och smycken på begravning

När du ska ordna en begravning är det mycket att tänka på. Om du vill ha hjälp med allt från vilken klädsel begravningsgästerna ska ha till hur du ska göra ceremonin personlig är ett tips att du tar hjälp av en begravningsbyrå. En begravningsbyrå som har lång erfarenhet är Lova begravning och genom att kontakta dem kan du få personlig rådgivning. Lova begravning kan ge dig en trygg och personlig service oavsett var du befinner dig i Sverige. De erbjuder bland annat olika paketlösningar om du inte vill skräddarsy något själv.

Diskreta smycken är lämpligt på begravning

När det kommer till smycken och kläder på begravningar ansågs det förr att det var mycket opassande att bära olika smycken i guld eller någon annan metall som liknade guld. Pärlor och andra enkla smycken gjorda i silver var mer lämpligt att bära när det var begravning. Just denna tradition har fått mindre betydelse och idag är det inte alls opassande att ha smycken i guld. Som deltagare på en begravning är det fortfarande lämpligt med smycken som är mer åt det diskreta hållet oavsett vilken metall de är gjorda av eller vilken kulör de har. Det kan vara en bra idé att hålla dig till en sorts smycken så att du inte blandar exempelvis guld och pärlor, det blir mer enhetligt med en typ av smycken. Matcha dina smycken med kläderna du ska bära för att få en snygg look.

Kläder på begravning

När det kommer till kläder är det för kvinnor lämpligt att bära kjol, långa byxor eller klänning. För män är grundregeln att bära kostym. Om det finns någon klädkod angiven bör du välja kläder i någon diskret färg som mörkgrått, mörkblått eller svart. Det finns begravningar där gästerna uppmanas att ha ljusa färger för att lätta upp stämningen.