Det vackra och tidlösa pärlhalsbandet

Pärlor har varit eftertraktade under tusentals år. Redan de forntida prinsessorna i Egypten smyckade sig med pärlor. Pärlor är till skillnad från ädelstenar organiska och har skapas av ostron eller musslor. När exempelvis ett sandkorn fastnar inuti ett ostron formas en pärla. Förr var det enda sättet att hitta pärlor att dyka efter dem. Men under början av 1900-talet kom man underfund med att det gick att odla pärlor, vilket har bidragit till ett billigare pris samt ibland även mer exklusiva pärlor.

Pärlan representerade rikedom

I forntida Egypten ansågs pärlan gudomlig och fick följa med ägaren i graven. Men det var först under det antika Rom som pärlan blev symbolen för ultimat rikedom. Den romerska generalen Vitellius kunde genom att sälja ett pärlörhänge från sin mor finansiera sin armé. Även kejsaren Julius Caesar insåg värdet och betydelsen av pärlor och lagstadgade att endast personer från den härskande klassen kunde bära pärlor.

Pärlor som prydnad

Pärlor användes som prydnad under tusentals år samt gavs som gåva till kinesiska kungliga familjer så tidigt som 2 300 f. Kr. Pärlor i olika former och färger används ofta som dekoration även idag. Det kan handla om pärlor i en en drömfångare eller att dekorera bordet med vackra bordspärlor inför ett bröllop, dop eller liknande. Visst är det roligt med fest men vad som är mindre roligt är att städa efteråt. Även för exempelvis barnfamiljer där bägge föräldrarna arbetar heltid kan det kännas tungt med hemstädning. Vardagsfrid är ett företag som erbjuder städhjälp i Stockholmsområdet. Hos Vardagsfrid kan du få hjälp med hemstäd, fönsterputs eller företagsstäd. När du behöver få hjälp med hemstädning kommer du att få ditt hem städat av duktig personal där arbetsledaren är svensktalande. Personalen arbetar enligt svenska stöldskyddsföreningens nyckelrutiner samt Vardagsfrids sekretessavtal. Givetvis är hemstädningen Svanenmärkt och företaget strävar efter att bli så klimatpositivt som möjligt. Vardagsfrid är redo att hjälpa dig få en enklare vardag med hemstädning i Norrtälje, Uppsala, Västerås och Stockholm.

Det klassiska pärlhalsbandet

Smycken har använts i alla tider för att framhäva vårt utseende, status eller rikedom. Idag har vi tack och lov friheten att välja våra egna smycken för att uttrycka vår personliga stil eller för att bära vid speciella tillfällen. Pärlhalsbandet är både ett elegant och trendigt smycke som kan lyfta din look för alla tillfällen. Ett pärlhalsband kan aldrig bli fel, oavsett om det bärs på fest, bröllop, dop eller till jobbet. Vad som är fantastiskt med pärlhalsband är att det finns så många olika designer, storlekar, längder och färger att välja mellan. Det tidigare klassiskt strikta pärlhalsbandet har i dag fått ett mer trendigt och moderiktigt utseende. Pärlor är verkligen tidlösa och är numera ett smycke som alla kan skaffa. Det finns dyra och exklusiva äkta pärlhalsband med unika pärlor som samlats från havet av dykare eller odlade fantastiska pärlor till ett betydligt lägre pris. Pärlhalsbandet kan gärna kombineras med pärlörhängen eller pärlarmband.