Varumärken som säljer accessoarer

När det kommer till varumärken som säljer accessoarer så är de inte lika nischade på att sälja en sorts produkt. Många varumärken som har accessoarer i deras sortiment har också andra produkter, till exempel kläder och skor. Med det sagt kommer här några exempel på varumärken och butiker som har accessoarer i deras produktkatalog.

Adidas

Ett populärt varumärken som från en början sålde skor och kläder men har utökat deras sortiment med olika accessoarer är adidas. Adidas grundades år 1949 av de tyska bröderna Adolf och Rudolf Dassler. I deras sortiment kan du förutom snygga skor och kläder hitta kepsar, väskor och munskydd.

Glitter

En butikskedja många i Norden kopplar till accessoarer är Glitter. Glitter är ett mode och smyckesföretag som startades år 1977 av tobakshandlaren Sven-Axel Svensson. Han började importera smycken och sålde dem i sin tobaksbutik. Sedan dess har butikskedjan expanderas och finns i Sverige, Norge, Finland och Danmark och har 165 butiker. I deras sortiment finns smycken, mobilskal, väskor, accessoarer och sjalar.

Åhléns

Ett annat svenskt företag är Åhléns som grundades 1899 av Johan Petter Åhlen och Erik Holm i Leksand. Från början var företaget en postorderföretag men snabbt etablerade sig på den svenska marknaden och är idag en populär varuhuskedja som bland annat säljer accessoarer från olika varumärken.