Unika smycken och accessoarer

Många vill helst inte sticka ut utan vill vara den som följer strömmen. Det innebär att man bär smycken som alla andra bär och har accessoarer som vem som helst kan köpa. Men om du vill vara lite mer unik och sticka ut med de smycken och accessoarer du bär finns det flera vägar du kan gå. I det här inlägget får du några tips på unika smycken och accessoarer.

Sätt din egen prägel

Du kan sätta din egen prägel på nästan allt. Till exempel på dina accessoarer. Om du exempelvis har en keps du tycker är tråkig kan du använda dig av nitar och stenar för att göra din keps mer personlig. Om du har ett mobilskal du börjar lessna på finns det massor av snygga Klistermärken du kan sätta på ditt mobilskal och ge ditt mobilskal en ny känsla. Var kreativ och använd det du har för att sätta din egna prägel på dina accessoarer.

Tillverka egna smycken

Genom att tillverka dina egna smycken kan du vara säker på att de smycken du bär är unika. För att tillverka dina egna smycken krävs det att du har ett intresse för det. Det finns massor av bra guider och inspiration på internet på hur du kan gå tillväga för att skapa dina egna smycken. Det finns också bra böcker du kan läsa för att lära dig tillverka dina egna smycken. I butiker som säljer smyckesdelar och annat pyssel hittar du de material du behöver för att kunna tillverka dina egna smycken. Ju fler smycken du skapar desto bättre kommer dina smycken bli. Och vem vet, kanske är det början på din nya karriär som smyckesdesigner? Några exempel på material som används i smyckestillverkning är tråd, pärlor, krokar, berlocker, lås och öglor. Sedan är det också bra om du har en sax, lim och en tång till hands när du tillverkar dina smycken.

Köp unika smycken och accessoarer

De smycken och accessoarer du köper i en vanlig butik är inte särskilt unika. Dessutom får tillverkarna sällan särskilt mycket betalt för det. Om du vill hitta smycken och accessoarer som är unika ska du vända dig till internet. Ett exempel på en hemsida där mindre etablerade hantverkare säljer sina varor är Etsy. Etsy består av massor av små shoppar där man kan öppna sin egna shop. Till exempel så kan man sälja sina egentillverkade smycken på Etsy. Ett annat sätt att få tag på unika smycken eller accessoarer är genom sociala medier. Även där finns det en hel del duktiga hantverkare som visar upp sina hantverk som du många gånger också kan köpa. Kom ihåg att kolla upp så säljaren är äkta så du inte blir lurad.