Olika sorters accessoarer

Eftersom accessoarer är ett samlingsbegrepp kan det vara svårt att veta vilka saker som ingår under det begreppet. Därför får du här en kort guide på några av de saker som ingår under begreppet accessoar.

Väskor

Väskan är något många använder som accessoar. En väskaär en sorts bärbar behållare och är gjord av olika material. I din väska kan du ha allt ifrån din plånbok, dina böcker till din dator. Den mest använda väskan som används till accessoar är handväskan. Handväskan har fått sitt namn eftersom den kan bäras i handen. Väskor görs i alla storlekar, material och färger.

Mössor och hattar

Att bära något på huvudet skyddar dig från kyla eller värme och är snyggt att bära. En mössa täcker öronen för att hålla huvudet varmt medan en hatt kan tillverkas i olika material och kan användas för att skydda mot solen.

Handskar

En något mer bortglömt accessoar är handsken. Förut användes handskar som etikett. En gentleman behövde bära handskar när han hälsade på någon. Men idag används handskar för att skydda mot kyla.

Bälten

Ett bälte kan också kallas för ett skärp och bärs i midjan för att hålla uppe byxorna. Läder ,plast och textil är vanliga material till bälten.