Matcha sminkningen med dina smycken

Att man kan matcha sina smycken med sin outfit är något som många redan är medvetna om, men visste du att du även kan matcha ditt smink med dina smycken? När det kommer till valet av smink och smycken rekommenderar vi att du alltid sätter din personliga smak i främsta rummet. Du ska inte bära smink som du känner dig obekväm i och detsamma gäller för accessoarer.

Det finns flera saker som är avgörande när du vill matcha ditt smink med smycken. En av dessa är valet av färg. Vilken färg du har på huden, på dina ögon och på ditt hår kommer ha en avgörande roll när du vill hitta en bra balans, men även färgerna på sminket har stor betydelse. Vi har samlat en rad med riktigt heta tips som du kan använda dig av när du vill mixa och matcha till perfektion. Häng med!

Hitta dina unika färger

När du ska välja smink och smycken rekommenderar vi att du utgår från produkter som passar dina naturliga färger. Tittar du t.ex. på hudtonen kan vissa människor ha en varm underton, medan andra har en kall eller en neutral. Vilken underton du besitter har inget att göra med din vanliga hudfärg. Det finns mörkhyade personer som har kall hudton, såväl som mycket ljushyade personer med en varm underton.

När det kommer till smink är det din foundation och din concealer som du ska försöka anpassa. Concealern ska ha samma underton som din hud, men får gärna vara något steg ljusare för att kunna användas korrekt. Vilken underton du har kan ha betydelse för valet av färger på smink. Kalla undertoner passar t.ex. bra med rosa ögonskuggor och smycken i silver, medan varma undertoner passar bra i gula och bruna nyanser, såväl som smycken i guld.

Välj det som du gillar

Skippa allt vad trender heter när du ska välja smink och smycken och utgå alltid från det du gillar bäst. Om du bär smink och smycken som du gillar kommer du att känna dig mer självsäker, vilket i sin tur gör att du kan bära upp dem riktigt snyggt. Köp inte saker som du inte vill bära eller som du inte tycker är fina, men försök vara öppen för nya saker!

Använd kontrastfärger

Kontrastfärger är ett utmärkt sätt att förstärka färgen i ditt smink eller på dina smycken. En person med blåa ögon kommer t.ex. att klä väldigt bra i orangea smycken och ögonskuggor. Färgerna är direkta kontraster till varandra och det gör att de ”poppar” ut mycket mer. Vill du inte välja orange kan du istället satsa på brunt, rosé eller terrakotta. Tittar vi istället på bruna ögon lämpar sig dessa bra för smycken och smink i lila toner, men även i grå. För mörkbruna ögon rekommenderar vi blått! Att matcha ögonfärgen med valet av ögonskugga är inte speciellt svårt och när det kommer till smycken kan du alltid ta hjälp av ädelstenar, riktiga eller fejkade. Varför inte matcha dina bruna ögon med ett stort smycke med blå stenar?