Gör smycken till din företagsidé – utan företag

Älskar du smycken i alla dess former och vill prova att ta ditt intresse ett steg längre? Kanske bli smyckesåterförsäljare eller till och med designa och skapa dina egna smycken? Det finns mängder med kreativa idéer som du skulle kunna förverkliga genom att starta ett eget företag, men det finns också en smidig lösning om du först vill testa dig fram lite – nämligen att bli egenanställd.

Egenanställning populärt och smidigt

Många drömmer om att starta eget, men det innebär också att djupdyka ner i allt som ett företagande innebär, med affärsplan, administration, fakturor, marknadsföring och mycket mer. Beroende på vad du har för företagsidé finns det en enkel lösning om du vill vänta med att starta ditt företag, och istället prova dig fram för att se om din idé verkar hålla. Du kan registrera dig hos ett egenanställningsföretag som till exempel Frilansfinans.se, och genom dem enkelt skicka fakturor samt få hjälp med den administrativa biten. För detta tar egenanställningsföretaget ut en liten procent, men när alla skatter och avdrag är gjorda får du din utbetalning snabbt och smidigt till ditt valda konto. All information skickas automatiskt in till Skatteverket så du behöver inte bekymra dig om det heller. Den här typen av lösning har blivit mer och mer populär de senaste åren, och fler och fler använder den här typen av tjänst. Det är ett perfekt sätt att känna sig för inom sitt område, och undersöka om affärsidén håller och kunderna infinner sig, innan man sedan kanske väljer att starta sitt företag.

Smycken en bra affärsidé

Även om du provar på egenanställning är det viktigt att göra en affärsplan och marknadsföra dig och din idé, så att du verkligen gör vad du kan för att locka kunderna till dig. Men det blir oerhört mycket lättare, åtminstone i början, när du kan fokusera helt på företaget och kunderna, och slippa administrationen. Går allt bra och du väljer att starta ett företag efter en tid, har du fått ruljangs på det mesta redan och kan lära dig administrationen betydligt enklare. Låt din passion för smycken vägleda dig i vad du vill göra, och eftersom just smycken är älskat av så många finns alla chanser att du och din affärsidé blir framgångsrika och omtyckta.