Ge bort en minnesvärd gåva

Det finns flera tillfällen då du kan vara på jakt efter en gåva eller present. Det kan t.ex. handla om att du vill köpa något fint till någon som fyller år, att du ska på dop, bröllop eller så vankas det julafton med allt vad det innebär. Att ge bort en gåva känns för många väldigt bra, speciellt om man har lyckats hitta den där perfekta presenten som man vet kommer att uppskattas väldigt mycket.

Att hitta en bra present är dock inte alltid det enklaste, men något som nästan alltid går hem hos både män och kvinnor är ett vackert smycke. Det finns mängder med olika smycken att välja mellan, som armband, örhängen, ringar, hårsmycken, halsband och mycket mer. Här hjälper vi dig att hitta det perfekta smycket till vännen, medarbetaren, partnern eller familjemedlemmen.

Välj smycke utifrån mottagarens stil

När man shoppar presenter är det lätt att man utgår från den egna personliga stilen och vad man själv gillar, men eftersom smycket ska ges bort är det viktigt att du utgår från mottagarens stil. Använder personen ofta halsband eller är det istället armband som är intressant? Det är t.ex. onödigt att köpa örhängen till någon som inte har hål i öronen, bara för att du själv tycker de är fina. Smycken behöver dock inte alltid innebära just ringar eller halsband, utan det kan också vara fotlänkar, kroppssmycken eller till och med klockor. Du väljer det som passar din mottagare bäst och som du vet kommer komma till användning.

Fundera på vem mottagaren är för dig

Är det en partner du ska köpa till är romantiska smycken med graveringar alltid uppskattat, men ska du köpa ett smycke till medarbetaren som har arbetat länge på företaget kan det vara bättre att kika in på https://medtryck.com/ för att se vad onlinebutiken har att erbjuda. Här kan du också hitta presenter till samarbetspartners eller skapa profilkläder till dina anställda. Du bör även fundera på om det är en man eller kvinna som du ska ge smycket till. Många kvinnor föredrar nättare och mer diskreta smycken, medan män klär bra i tjockare länkar, grövre ringar eller armband i läder. Detta är naturligtvis en smaksak och därför kan det vara en god idé att kika lite på vad det är för typ av smycken som personen brukar bära.

Sätt din budget

Ett smycke kan kosta allt från tio kronor och upp till flera tusentals kronor. Därför är det en god idé att du sätter din budget för presenten så fort som möjligt. På så sätt kan du sålla bort smycken som kostar alldeles för mycket eller som helt enkelt inte lever upp till rätt standard. Observera att smycken som inte är tillverkade i material som guld, titan eller silver kan ha en tendens att tappa färg eller färga av sig på huden. De kan se mycket vackra ut när de är nya, men tappar snabbt sin glans. Har du ingen stor budget rekommenderar vi silver, eftersom det är ett tåligt och äkta material som inte är allt för dyrt.