Om accessoarer

Accessoarer är ett samlingsbegrepp för att beskriva ett modetillbehör. Smycken kan alltså räknas inom kategorin accessoarer. Men accessoarer kan också användas för att beskriva hattar, halsdukar och väskor. Det som accessoarer har gemensamt är att de används för att komplettera en utstyrsel.

Ordet accessoar kommer från det franska uttrycket accessoire de mode och betyder ungefär tillbehör till modet. En accessoar kan användas för att ge guldkant till en klädsel, men de kan också användas för att underlätta samtidigt som de är snygga. Väskan är ett bra exempel på en accessoar som både är snygg och funktionell.

En accessoar är en detalj som kan användas för att sticka ut lite mer i mängden. Ett klassiskt exempel på när en accessoar kan ge guldkant till en klädsel är till en enkel, svart klänning. Då kan en färgklick i form av en väska ge din klädsel ett extra lyft eller använda smycken att komplettera din klädsel.

Andra gånger när en accessoar kan vara användbart är ifall du vill variera din garderob. Om du inte har råd att köpa nya kläder men ändå vill variera dina utstyrslar kan du använda olika accessoarer till dina kläder.