Kända smyckestillverkare

Det finns många som blivit kända för sin förmåga att tillverka trendiga och unika smycken. I det här inlägget kommer du att få veta mer om några av Sveriges och världens mest kända smyckestillverkare.

Tory Burch

Tory Burch är ett amerikanskt modeföretag som bland annat tillverkar smycken och accessoarer. Företaget har fått sitt namn efter sin skapare med samma namn. Varumärket grundades år 2004 och fick sitt stora genomslag i samband med att Oprah tog med Tory Burchs kollektion i ett av sina tv-program där hon nämnde att Tory Burch var nästa stora märke inom mode. Efter det började försäljningen strömma till rejält och sedan dess har Tory Burch varit ett framgångsrikt och populärt varumärke. Du kan köpa Tory Burch i butiker som säljer smycken.

Efva Attling

I Sverige är Efva Attling en av våra mest prisade designers som bland annat tillverkar smycken. Förutom att Efva Attling är en prisad designer så har hon också formgivit ett flertal kända priser. Till exempel den svenska grammisen och polarpriset.

Dior

Dior är ett franskt modeföretag som bland annat tillverkar smycken och accessoarer. Företaget har fått sitt namn efter sin skapare Christian Dior. Varumärket grundades år 1945 och blev tidigt ett känt lyxmärke som bland annat har burits av den brittiska prinsessan Margaret och varumärket tillverkade klänningar som kunde synas i Alfred Hitchcocks film Stage fright. Med andra ord är Dior ett varumärke som främst bärs av kungligheter och Hollywoodeliten. Förutom att varumärket är känt för sina kläder så tillverkar de också smycken.

Harry Winston

Harry Winston är namnet på en känd amerikansk juvelerare och smyckesdesigner. Även detta varumärke har fått sitt namn efter dess skapare som grundade varumärket år 1932. Harry Winston är en av världens mest kända smyckestillverkare som till och med hade smeknamnet ”kungen av diamanter”. Varumärket fick sitt stora genombrott år 1953 i filmen Herrar föredrar blondiner då varumärket nämns under en av filmens stora musikalnummer som framförs av ingen mindre av Marilyn Monroe under låten Diamonds are a girl’s best friend. Några andra exempel på kändisar i vår nutid som burit smycken av Harry Winston är Jennifer Lopez, Madonna, Julie Andrews och Natalie Portman.

Buccellati

Ett annat exempel på ett italienskt varumärke som bland annat tillverkar smycken är Buccellati. Varumärket grundades år 1919 av Mario Buccellati. Från början etablerades varumärket i stora Italienska städer, men det var i samband med att varumärket lanserades i USA som det fick sitt stora genombrott. Varumärket är starkt förknippat med gamla Hollywood och har burits av både kungligheter, påvar och Hollywoodstjärnor. Några exempel på kända personer som burit smycken av Buccellati är prinsessan Margaret av Storbritannien, påve Pius XII, Celine Dion och Ian Somerhalder.

Svenskt tenn

Vi avslutar med att berätta lite om en till svensk smycketillverkare. Svenskt tenn är ett varumärke många av oss kopplar till möbler, men faktum är att de också är kända för sina smycken. Svenskt tenn grundades år 1924 av Estrid Ericson som genom åren blivit hyllad för sin förmåga att ta fram unika designer. Bland annat smycken.